• Pănă acum, 152.026 de români au primit ambele doze de vaccin
  • Voichiţa Lăzureanu şi-a făcut testul de anticorpi, după ce a primit ambele doze de vaccin
  • După rapel, Voichiţa a avut de 11 ori mai mulţi anticorpi, decât după coronavirus
  • Cât e de eficient vaccinul anti-Covid? Uite ce spune medicul Voichiţa Lăzureanu. Ea este printre primii vaccinaţi din ţara noastră. Și, cu câteva luni înainte, a avut şi coronavirus. Şi-a analizat nivelul de anticorpi şi după boală, şi după rapel. Uite ce valori a înregistrat.

Voichița Lăzureanu, medic infecţionist, Spitalul Victor Babeş Timişoara: ”Am plecat de la 37 şi ceva unităţi de anticorpi şi post-vaccinal am ajuns la peste 400. Clar, eficienţa este dovedită a vaccinului. Sigur că sunt anticorpi diferiţi, post-boală, respectiv post-vaccinare, dar important este că îi am.”

Voichița spune că nu a avut reacții adverse severe. Și după prima doză, și după rapel, a avut doar o durere ușoară la locul administrării. Are însă un regret: deși are mulți anticorpi, nu poate dona plasmă. După rapel, anticorpii au o particularitate: nu pot fi donați la alt om.

Voichița Lăzureanu, medic infecţionist, Spitalul Victor Babeş Timişoara: Pentru că anticorpii pe care îi faci după vaccin, sunt de alt tip. Sunt de tip vârf al virusului, de care nu mai ai nevoie, în momentul în care eşti infectat şi virusul deja a pătruns în organismul tău. Atunci ai nevoie de anticorpi neutralizanţi, aceia pe care îi faci post-boală.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT