• Valeriu Gheorghiță spune că 0,19 la sută din numărul celor care s-au vaccinat cu ambele doze s-au infectat cu coronavirus
  • Gheorghiță: „Majoritatea au fost forme asimptomatice sau forme ușoare“

1.080 de persoane s-au infectat cu Sars-CoV-2 după ce au primit ambele doze de vaccin. Asta înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au primit cele două doze, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

După a doua doză circa 1.080 de persoane, ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze şi intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 şi 14 zile. Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale“, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai explicat că cele mai multe au fost cazuri asimptomatice sau minim simptomatice: „Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de covid-19 şi inclusiv în Israel din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-Cov-2 după cea de-a doua doză şi care statistic aveau tulpină sud-africană pentru că şi în Israel predominantă e tulpina britanică, nu erau neaparat cazuri de severitate crescută. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN