Doar 0,1% dintre românii vaccinaţi cu ambele doze s-au infectat cu coronavifrus, de la debutul campaniei de imunizare din România, potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Valeriu Gheorghiţă a declarat marţi că în România circulă informaţii false şi că numărul persoanelor infectate după vaccinare este mic.

„23.814 persoane sau 0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu minimum o doză au avut un test pozitiv. Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze până la testul pozitiv este de 13 zile. În ceea ce priveşte persoanele vaccinate cu schema completă care au fost depistate cu infecţie de la debutul campaniei de vaccinare până pe 4 iulie, 4.990 persoane sau 0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2 au fost testate pozitiv”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Şeful campaniei de vaccinare a mai spus că vaccinurile scad riscul de infectare de 20 de ori.

„Trebuie să înţelegem că eficacitatea vaccinurilor, în mod deosebit dacă facem referire la vaccinurile pe bază de ARN mesager care sunt cele mai folosite în România, au procente de peste 95%. Ceea ce înseamnă, pe înţelesul tuturor, că vaccinurile scad riscul de infectare de cel puţin 20 de ori”, a precizat Gheorghiţă.

Potrivit studiilor, aproximativ 5% dintre persoane nu dezvoltă anticorpi în urma infectării sau după vaccinare.