• Bebelușul s-a născut perfect sănătos la un spital din Valencia, însă după 9 zile s-a întors în stare gravă la pediatrie.
  • Copilul ar fi luat Covid de la fratele său mai mare care era asimptomatic.
  • După 70 de zile de îngrijiri, Petru a fost externat în aplauzele medicilor şi asistentelor de la spitalul Vithas din Valencia.

Anul trecut, bebeluşul a ajuns la spital în stare gravă. La început a avut probleme respiratorii şi a fost alimentat cu greu. Din această cauză, recuperarea lui Petru a fost mult mai anevoioasă, iar în primele zile, părinţii lui, Cristina şi José, nu l-au putut vedea decât prin videoconferinţă.

Medicii spanioli spun că este un caz foarte rar de Covid-19 cu astfel de simptome la copii nou-născuţi.

După aproape două luni şi jumătate la ATI, Petru a învins coronavirusul şi a fost confirmat negativ spre satisfacţia întregului personal de la spitalul spaniol.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Mama lui a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru grija arătată de personalul secţiei de pediatrie, care s-a strâns la uşă ca să se despartă de Petru cu aplauze.

Spaniolii văd această vindecare ca pe un semn bun acum când avem atatea asteptări de la noul an. Micuțul Petru este subiect de dezbatere la toate televiziunile din Spania, iar mesajele vin chiar si de la politicieni. Ines Arrimadas, sefa liberalilor de la Ciudadanos, a scris pe Twitter că este o mare bucurie și i-a felicitat pe părinți pentru că au avut un copil în aceste vremuri marcate de pandemie