• O fetiță de șase săptămâni este în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași.
  • Copila a fost transferată de la Suceava, după un test antigen pozitiv.
  • Medicii spun că prognosticul este rezervat.

O fetiță venită pe lume la Iași acum o lună se luptă să trăiască, infectată fiind cu SARS-CoV-2. Firavul ei organism a cedat în fața temutului virus.

Mama fetiței a ajuns cu copilul la Spitalul Județean Suceava seara trecută pentru că cea mică nu mai putea respira.

Fetița a fost transferată de la Suceava la Iași cu un echipaj SMURD de neonatologie, iar încă de noaptea trecută se află sub supravegherea medicilor și i se fac analize.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

La Suceava i-a fost făcut un test antigen care a ieșit pozitiv și se așteaptă rezultatele testului PCR. Nu se știe încă dacă fetița are sau nu și alte boli, însă se fac investigații și se așteaptă și rezultatele acestora.

De la începutul pandemiei aflăm de la autorități specializate că cei mici sunt predispuși la COVID-19 într-o mai mică măsură decât adulții.

Cazul fetiței nu este primul grav pe care medicii de la Iași îl treatează, dar este primul caz grav cu o vârstă atât de mică, spun cei de la Spitalul de Pediatrie din Iași.

La Spitalul Sfânta Maria sunt internați 6 copii pozitivi: 3 dintre aceștia se află la ATI, iar dintre ei sunt în zona roșie. Au vârste cuprinse între 2 luni și 8 ani.