• CDC analizează legătura dintre vaccinurile cu ARN mesager și apariția miocarditelor
  • Miocarditele au apărut la adolescenți și bărbați cu vârsta până în 30 de ani
  • Reprezentanții Pfizer spun că nu există o legătură între inflamații și vaccin

Vaccinurile pe bază de ARN mesager ar putea provoca infalamații cardiace. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite analizează miocardita ca o posibilă reacție adversă și solicită studii suplimentare.

Majoritatea cazurilor au fost ușoare și au fost întâlnite mai ales la adolescenți și barbați tineri. Ele au apărut la aproximativ 4 zile de la administrarea dozei de rapel cu vaccinurile de la Pfizer și Moderna. Deși cazurile identificate nu sunt foarte numeroase ele au aceste trăsături comune care îi fac pe specialiștii să creadă că există o legătură între apariția lor și vacciul administrat.

Chiar dacă se dovedește că miocardita este o reacție adversă rară la aceste vaccinuri, specialiștii americani spun că, la fel ca în cazul trombozelor, beneficiile depășescc riscurile. Ei încurajează însă medicii care monitorizează pacienții să raporteze orice formă de reacție adversă la vaccin..

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Companiile nu au dat până acum declarații, însă avem poziția reprezentanților Pfizer de acum câteva săptămâni, atunci când Israelul spunea că analizează exact aceleași reacții adverse pe serul produs de ei. Și în acel caz a fost vorba de aceeași categorie de vârsta și aceleași simptome. Ei declarau atunci că miocardita apare și la populația generală fără ca ele să primească vreun vaccin.

La momentul respectiv au spus că nu se putea face o legătură clară între inflamații și vaccin.