• CDC transmite că toate gravidele ar trebui vaccinate, pe măsură ce se răspândește varianta Delta.
  • Vaccinarea femeilor însărcinate este scăzută, dar ele prezintă un risc mai mare de complicații în cazul în care fac COVID-19.
  • Cele mai recente date indică faptul că nu există riscuri crescute pentru gravidele care aleg să se vaccineze.

Centrele americane pentru controlul și prevenția bolilor recomandă ca toate femeile însărcinate să fie vaccinate împotriva COVID-19, scrie Business Insider.

„Vaccinurile sunt sigure și eficiente și nu a fost niciodată mai urgentă creșterea numărului vaccinărilor deoarece ne confruntăm cu varianta Delta, care este extrem de transmisibilă și vedem forme grave de COVID-19 în rândul gravidelor nevaccinate”, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky. miercuri.

Cazurile de COVID-19 cresc în întreaga lume pe măsură ce varianta Delta se răspândește – în mare parte printre cei nevaccinați.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Femeile însărcinate riscă să facă forme severe ale bolii și chiar să moară din cauza COVID-19, dar au fost extrem de reticente în a se vaccina. Acest lucru, spune CDC, face ca „necesitatea vaccinării pentru această populație să fie mai urgentă ca niciodată”.

Din cauza faptului că gravidele nu au fost incluse inițial în studiile clinice, unele femei însărcinate au ezitat să se imunizeze

La început, medicii au avut încredere că vaccinurile sunt sigure pentru gravide, dar nu au avut dovezi clare rezultate din studii clinice care să susțină această ipoteză.

La fel ca vaccinul antigripal, vaccinurile împotriva coronavirusului nu conțin virusuri vii. De asemenea, acționează local, ceea ce înseamnă că nu va „pătrunde în nucleul celulelor, deci nu are niciun efect asupra ADN-ului”, a declarat, pentru Business Insider, dr. Jessica Madden, medic pediatru și neonatolog, director medical al Aeroflow Breastpumps.

Mai mult, zvonurile potrivit cărora vaccinul ar putea afecta fertilitatea au fost demontate.