• Oficialii din domeniul sănătății avertizează asupra pericolului triplu reprezentat de COVID-19, gripă, VSR.
  • Multe dintre virusurile care circulă au simptome similare, iar CDC a subliniat importanța testării pentru a determina tratamentul.
  • RSV provoacă de obicei simptome ușoare, asemănătoare răcelii, adulții mai în vârstă și sugarii și copiii mici fiind mai expuși la un risc mai mare, potrivit CDC.

Pe măsură ce virușii respiratori continuă să se răspândească, tripla epidemie” provoacă o creștere bruscă a infecțiilor în întreaga țară și pune la grea încercare personalul sanitar din țară. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) îi avertizează pe americani că nivelul ridicat de boli respiratorii multiple ar putea persista o vreme.

Anticipăm că nivelurile ridicate de activitate a virusurilor respiratorii ar putea continua încă câteva săptămâni, sau poate chiar luni”, a avertizat un purtător de cuvânt al CDC, potrivit Fox 5 D.C.

Într-o telebriefing de la începutul lunii, directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a declarat că nivelurile de îmbolnăviri de tip gripal au fost mai ridicate decât cele întâlnite în general în această perioadă a anului, menționând însă că există semne că virusul sincițial respirator (RSV) a atins un nivel maxim în unele zone.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Deși acest lucru este încurajator, virusurile respiratorii continuă să se răspândească la niveluri ridicate la nivel național”, a spus ea. Și, chiar și în zonele în care RSV poate fi în scădere, sistemele noastre spitalicești continuă să fie stresate de un număr mare de pacienți cu alte boli respiratorii”.

Walensky a încurajat oamenii să ia măsuri preventive, să poarte o mască și să se vaccineze împotriva gripei și a COVID-19. Multe dintre virusurile care circulă au simptome similare, iar CDC a subliniat importanța testării pentru a determina tratamentul.

RSV provoacă de obicei simptome ușoare, asemănătoare răcelii, adulții mai în vârstă și sugarii și copiii mici fiind mai expuși la un risc mai mare, potrivit CDC. Cu toate acestea, febra se află, de asemenea, pe listă.