• Grecia, Spania sau Portugalia vor adoptarea rapidă a pașaportului de vaccinare.
  • Inițiativa e susținută și de Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian.
  • Cancelarul Austriei: “Acest proiect trebuie implementat în primăvară”.

Ai auzit deja că liderii europeni discută despre pașaportul de vaccinare. Sunt păreri și pro și contra acestei măsuri. Cei care vor documentul spun că asta este o măsură necesară pentru a salva turismul.

Marius Berca, manager operațional la Christian Tour: „Sunt păreri pro și contra. Deocamdată, nu s-a luat nici o decizie în această privință. Vaccinul nu este obligatoriu și îl fac doar cei care îl decid. Ați observat că în perioada asta de iarnă turiștii au circulat spre destinații calde și li s-a solicitat doar testul PCR cu rezultatul negativ cu 72 de ore înainte. Părerea mea este că în acest sezon se va circula atât dacă ai făcut vaccinul și rapelul. Vor fi țări care vor accepta acest lucru, vor fi țări care vor cere în continuare testul PCR. De exemplu, Grecia ia în calcul acest lucru.”

Pașaportul COVID ar fi un avantaj sau o ocazie de discriminare?

Marius Berca, manager operațional la Christian Tour: „Eu cred că nu se va ajunge la acest lucru și se va da posibilitatea tuturor să călătoarească. E dreptul fiecăruia să meargă în vacanță, iar noi suținem acest drept. Cu siguranță se va găsi o soluție ca să nu fie nimeni discriminat.”

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK