• Ce are Israel și nu are România? E o listă mai lungă, dar să ne oprim la un singur exemplu.
  • Un departament special în Ministerul Sănătății, care nu doar fixează reguli sanitare pentru cetățeni dar care se și asigură că țara are tot ce trebuie în lupta cu virusul care e una de durată.


Ce a făcut Israel și n-am făcut noi după ce am văzut cât de aprigă poate fi lupta pe resurse? Fabrici, în doar câteva luni!
Moshe Batito e șeful acestui departament. Într-un interviu la Aleph News, îți explică ce înseamnă ca o țară să fie pregătită în pandemie.

„Lucrez serios să găsesc soluții pentru vaccinare: doza 3, booster-ul, să rezolv toată logistica, stocurile care trebuie cumpărate și apoi să modelez lanțul de aprovizionare. Apoi, mă preocupă stocurile medicale din fiecare spital, ca să-i lăsăm pe doctori să-și facă treaba, să salveze vieți”, spune șeful Departamentului de Logistică din Israel.

Israelul nu se teme de provocări

„Mănuși. Nu e ușor. Sunt doar 3 producători mari în lume, care fac materia primă pentru ele. Așa că e greu să asiguri cantitățile, prețurile cresc cu peste 100%. Dar, e o provocare și ne plac provocările. Suntem asigurați, avem lanțuri de aprovizionare”, adaugă Batito.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Șeful Departamentului de Logistică din cadrul Ministerului Sănătății din Israel a stat de vorbă și cu medicii și managerii de unități sanitare din România și afirmă că țara noastră are de toate, dar cheia este vaccinarea.

„Am văzut personal dedicat, care muncește din greu, care salvează vieți. Aparatură foarte bună. Aveți de toate. Trebuie să vă vaccinați. Aceasta e cheia! Aș spune tinerei generații: mergeți să faceți un tur de 15 minute în spital, o să mergeți imediat la vaccinare!” conchide Moshe Batito.

De 4 zile, o echipă de medici, asistenți și experți israelieni se află în România, să-i ajute pe doctorii noștri să facă față valului 4. Și învață ce nu funcționează la noi, ca să nu facă aceleași greșeli la ei acasă.