• William Schaffner: Este o procedură standard, arată că sistemul funcționează
  • Johnson&Johnson a pus ieri pauză testării vaccinului său anti-COVID
  • Primul anti-COVID ar urma să ajungă pe piață anul acesta, este convins Trump

O pauză în testarea vaccinului pentru Covid Johnson&Johnson nu este o veste proastă, ci doar o măsură  de precauție, spun medicii.

William Schaffner, profesor la Universitatea Vanderbilt: „Este o procedură standard. Arată că sistemul funcționează și că oamenii au foarte mare grijă de voluntari. Cred că nu trebuie să tragem prea multe concluzii pentru că, așa cum spun, sunt multe lucruri care se pot întâmpla, pauze, mai ales când vaccinurile sunt testate pe persoane în vârstă. Se întâmplă asta cu toate testele pentru vaccinuri. Doar că acesta are loc cu o expunere pentru public nemaiîntâlnită”

Americanii nu au anunțat până acum care au fost efectele care au dus la stoparea testelor și nici dacă pacientul înrolat în studiu fusese injectat cu vaccinul sau un placebo. Voiau sa înscrie în a treia fază de testare 60.000 de oameni. Un alt vaccin aflat în teste avansate, cel produs de Astra Zeneca, este pe pauză în Statele Unite, după ce unul dintre participanții la testare a avut efecte adverse la nivel neurologic. Testarea este însă continuată în alte părți ale lumii.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT