• Lucian Micu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a preluat mandatul pe 28 octombrie pe o perioadă de 6 luni
  • Spunea că lucrează cu personalul tehnic din cadrul spitalului la o recompartimentare a secției ATI
  • „Dorim în paralel și extinderea prizelor de oxigen“, spunea el

Lucian Micu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a preluat mandatul pe 28 octombrie pe o perioadă de 6 luni.

Pe 11 noiembrie, Lucian Micu declara că a mers prin „mai multe secții ale spitalului județean pentru a cunoaște personalul“ și pentru a „cunoaște mai în profunzime toate detaliile legate de SJU Piatra Neamț“.

De asemenea, spunea că lucrează cu personalul tehnic din cadrul spitalului la o recompartimentare a secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț „pentru a regândi și a găsi o soluție pentru mărirea numărului de paturi“.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

„La sfârșitul acestei săptămâni sperăm să fie operațional și ulterior să depunem documentația pentru avizarea circuitelor la Direcția de Sănătate Publică Neamț de unde sperăm să obținem avizul cât mai repede, reușim să câștigăm în acest mod 4 paturi ATI dedicate pacienților pozitivi. De asemenea, dorim în paralel și extinderea prizelor de oxigen și odată cu relocarea ATI de la etajul 3 vom încerca într-o primă etapă la secția de ortopedie să mai montăm prize pentru oxigen, după care vom interveni la secția de urologie și la ORL astfel încât să creștem și numărul de prize de oxigen, oxigenul fiind unul dintre medicamentele de bază pentru tratarea de coronavirus“, declara Lucian Micu pe 11 noiembrie.

„Avem 15 ventilatoare în ATI, mai avem 5 ventilatoare și în UPU, din punctul de vedere al dotărilor facem față noii structuri a secției de ATI“, a adăugat el, dezvăluind și că s-au făcut mai multe angajări: „Cele mai multe dirijări sunt pe UPU, pe secția de ATI“.

Iată ce spunea și Silviu Verzea, director medical: „Este nevoie, așa cum spunea și domnul manager, de suplimentarea surselor de oxigen. Noi plecând de la structura existentă, cu instalația proprie a spitalului, a trebuit să suplimentăm prin închirierea de aparate care concentrează oxigenul și am ajuns undeva la 60 de astfel de aparate, și o să continuăm să mai închiriem și altele. Și, bineînțeles, lucrăm și la extinderea capacității instalației actuale în clădirea nouă, în pavilionul chirurgical, acolo unde se poate interveni. Asta am considerat principala problemă de semnalat“.

Situația din spital, în ultimele zile

Trebuie să știi că miercuri, 11 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț erau 428 de pacienți internați, 384 confirmați cu covid, 44 suspecți de Covid.  364 erau în stare medie, 3 dintre ei au formă ușoară. La ATI 8 erau ventilați mecanic, 9 pacienți erau neventilați. 15 pacienți erau în UPU și așteptau să fie repartizați în secții.

Joi, 12 noiembrie, reprezentanții SJU Piatra Neamț anunțau că se află internate 374 persoane confirmate a fi infectate cu noul coronavirus COVID-19. Dintre acestea, doar trei prezintă o formă ușoară a bolii, în timp ce 354 au forme medii. În secția ATI, din totalul de 17 bolnavi internați, șapte pacienți sunt conectați la aparatele de ventilare mecanică.

Vineri, 13 noiembrie 2020, SJU Piatra Neamț aducea la cunoștință că se află internați 366 pacienți confirmați cu infecția cu SARS-CoV2. Dintre aceștia, doar trei prezintă o formă ușoară a bolii, în timp ce 346 au forme medii. În secția ATI, din totalul de 17 bolnavi internați, opt pacienți sunt conectați la aparatele de ventilare mecanică.

Sâmbătă, la 19.50, SJU Piatra Neamț a transmis  informarea de presă referitoare la incendiu: Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale.