Ce este sindromul premenstrual

Diversitate în industria tech: 50 de femei afro-americane participă la un curs de programare în Anglia Sursa Foto: Profimedia
  • Femeile sunt afectate de sindromul premenstrual
  • Psihologii spun că tulburarea depresivă e normală în perioada menstruației

Să nu-i spui unei femei că e supărată fără motiv! Niciodată. Nici măcar când ești la distanță de ea.

Afirmația asta e vagă și automat vei enerva femeia mai tare decât îți imaginezi. Și sigur nu vrei asta, mai ales că e genul de discuție ce apare în timpul menstruației. Acea lipsă de motive a femeii este de fapt o mare de cauze ascunse, pe care bărbații le-ar înțelege mai ușor dacă ar ști că există.

Cristina Horescu, medic rezident obstetrică-ginecologie: Acest sindrom de nervozitate, noi îi spunem sindrom premenstrual, aşa se cheamă din punct de vedere medical este o schimbare fiziologică la femei, mai ales la femeile care au nivel foarte mare de hormoni. Ele sunt mult mai influenţate de această modificare hormonală. Din cauza acestor scăderi ale hormonilor, avem şi nişte modificări în metaboliţii din organism, în electroliţi, în sinteza de sodiu, de potasiu.

Diana Miron, psihoterapeut: Primul lucru pe care trebuie să îl ştii este că ţi se întâmplă. Sindromul premenstrual nu este o boală. El poate fi definit ca o tulburare depresivă fără un diagnostic specific.