• Medicul Geza Molnar îți dă informaţii despre ce ne aşteaptă în lunile octombrie-noiembrie.
  • Cunoscutul medic vorbeşte şi despre sfârşitul vârfului epidemiologic actual, dar şi despre cât ar ajuta carantinările în contextul actual.
  • Geza Molnar, prognoză COVID-19 şi pentru  lunile de iarnă: „Nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, dar şi acelea pentru perioade scurte!”

Spre finalul anului, e posibil ca numărul de infectări să scadă, a spus medicul epidemiolog Molnar Geza, la Marius Tucă Show, iar în toamnă va veni un val de gripă sezonieră.

Mai mult, specialistul este de părere că autorităţile nu au de ce să ia în calcul noi legi pentru carantină şi izolare.

„Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen, mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie“, a spus medicul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

„După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021 nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioadă scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră“, mai crede Geza Molnar.