Ce mănâncă zi de zi pacienții Covid-19 dintr-un spital românesc. FOTO

Ce mănâncă zi de zi pacienții Covid-19 dintr-un spital românesc. FOTO

Ce mănâncă zi de zi pacienții Covid-19 dintr-un spital românesc. FOTO

Un jurnalist a făcut publice imagini cu mâncarea pe care a primit-o timp de o săptămână ca pacient bolnav de Covid-19, într-un spital din România.

El a povestit, într-un articol publicat pe site-ul Radio Europa Liberă, că micul dejun într-un spital Covid presupune multă pâine, un ceai negru fără zahăr, o bucățică de unt și un triunghi de brânză topită. Ciorba e nelipsită din meniul de prânz.

Sursă foto: Radio Europa Liberă/Mircea Barbu

Fiecare pacient are o „foaie de mișcare a bolnavului“, care conține restricțiile dietetice decise de medic, dar și secția unde este internat, pentru ca infirmierele să știe cine, ce și unde mănâncă. Din meniul zilnic nu lipsesc ouăle fierte, legumele și iaurtul.

Sursă foto: Radio Europa Liberă/Mircea Barbu

Pe lângă meniul zilnic dat de spital, bolnavii își pot aduce mâncare de acasă sau primesc pachete de la rude zilnic, între orele 15.00-16.00. Toate cele trei mesele ar trebui să coste 10 lei/persoană, dar managerul spitalului Caritas din Roșiori susține că de multe ori sunt nevoiți să suplimenteze această sumă din bugetul propriu.

Exit mobile version