• Startup-ul francez BioSerenity a creat măştile care ucid virusul
  • O mască virucidă FFP2 costă 1,49 euro, iar o mască chirurgicală costă 0,44 euro
  • Măştile FFP2 sunt deja aprobate, cele chirurgicale aşteaptă aprobarea

Ce mască te protejează mai mult, cât trebuie să filtreze, cum eşti sigur că masca pe care o porţi filtrează bine, să porţi o mască sau două măşti? Despre toate aceste lucruri vorbim de luni de zile, masca a devenit parte a cotidianului nostru.

Un start-up francez a creat un material pentru măşti care te poate scăpa de toate întrebările şi îngrijorările, ţesătura neutralizează virusul când intră în contact cu el.

Nu suntem concentraţi pe o mască care filtrează mai bine, suntem concentraţi pe o mască filtrantă, ca FFP2 sau o mască chirurgicală care va ucide virusul şi alţi agenţi patogeni.”, a declarat Marc Fuin, director general BioSerenity.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

Ca să aibă efect, măştile trebuie purtate maximum patru ore. Cercetătorii de la Universitatea din Lille le-au testat eficacitatea. După cinci minute este de 99,99%, iar după două ore de 99, 96%. Măştile au patru straturi, dintre care unul este virucid.

„Inovaţia constă în material filtrantă care este în interiorul măştii. Este un strat de ciclodextrină, o moleculă specială care face o cuşcă şi în această cuşcă punem un agent antiviral.”, a mai adăugat Marc Fuin.

Start-up-ul francez care le va produce poate face până la un milion de măşti pe zi, care vor ajunge mai întâi la personalul medical şi apoi şi la publicul larg.