Ce nu știai despre grupa ta de sânge! Îți poate salva viața

grupa de sange Sursă foto: Hepta
  • Grupa de sânge nu este ceva care îți vine în minte imediat ce te trezești dimineața. Cel puțin nu până când nu știi ce impact are de fapt asupra vieții tale.
  • Grupa de sânge afectează personalitateaare efecte asupra fertilităţiisau îți poate salva viața.
  • Grupa de sânge ne spune lucruri surprinzătoare despre sănătatea noastră. 

Grupa de sânge ne spune lucruri surprinzătoare despre sănătatea noastră. Printre cele mai importante se numară faptul ca aceasta afectează personalitatea, are efecte asupra fertilităţii și chiar afectează cantitatea de grăsime din corp.

Peter D. Adamo este un naturopat care confirmă că diferitele tipuri de sânge au nevoi nutriționale diferite. Cei cu grupa sanguină 0 sunt predispuși la probleme stomacale și digestive, trebuie să urmeze o dietă bogată în proteine, cu mult pește, carne de pasăre, carne și legume.

Persoanele cu grupa sanguină A au un sistem imunitar sensibil, așa că trebuie să mănânce multe citrice, precum și legume precum spanacul, broccoli și usturoiul. Cei cu grupa sanguină B produc mai mult cortizol decât în ​​mod normal. Prin urmare, ar trebui să evite alcoolul, uleiurile vegetale și grăsimile trans.

Persoanele cu grupa de sânge AB au, de obicei, o deficiență de acid gastric. Alimentația lor ar trebui să includă miere de manuka și oțet de mere pentru a crește producția de acid din stomac, asigurând astfel o digestie normală.

Grupa de sânge afectează personalitatea

Medicina asiatică știe de mult acest fapt. Persoanele cu grupa sanguină 0 sunt, de obicei, foarte îngrijorate și foarte organizate și practice. Pe de altă parte, cei cu grupa sanguină AB nu au multe griji și sunt puternici și raționali.

Persoanele cu grupa de sânge A sunt de obicei amabili și plini de compasiune și pun întotdeauna nevoile altora înaintea lor. Cele cu grupa sanguină B tind să fie prietenoase, sănătoase și flexibil emoționale.

Are efecte asupra fertilităţii

Potrivit studiilor, femeile cu grupa sanguină 0 tind să fie mai puțin fertile decât cele cu alte tipuri de sânge. Studiul a fost realizat în rândul femeilor cu vârsta peste 30 de ani. Rezultatele arată că femeile cu grupa sanguină 0 au probleme ce cauzează probleme de sarcină.

Verifică-ți grupa de sânge dacă ești stresat sau furios tot timpul!

Persoanele cu grupa sanguină A produc cantități mai mari de cortizol, astfel încât au un nivel mai ridicat de stres. Pe de altă parte, cei cu grupa sanguină 0 sunt mai predispuși la izbucniri violente.

Afectează cantitatea de grăsime

Persoanele cu grupa sanguină A reacționează prost la anumite alimente, cum ar fi carnea, produsele lactate și crustaceele. Prin urmare, le ia mai mult timp pentru a scăpa de excesul de grăsime din jurul abdomenului. Acest lucru provoacă, de asemenea, indigestie, balonare, reflux acid și un risc crescut de diabet.

Factorul Rhesus din sânge afectează fătul

Pe lângă clasificarea grupelor de sânge A, B, AB și 0, acestea sunt împărțite și în funcție de factorul rhesus. Conform acestui factor, o persoană poate fi fie factor rhesus pozitiv, fie factor rhesus negativ. Aproximativ 85% din toți oamenii au factor rhesus pozitiv, iar atunci când acești oameni creează o generație, totul este normal.

Cu toate acestea, atunci când un bărbat cu factor Rhesus pozitiv se întâlnește cu o femeie cu factor Rhesus negativ, există riscuri potențiale pentru copil și, deși rare, acestea pot fi fatale.

Îți poți salva viața cunoscându-ți grupa de sânge

Există multe motive pentru care este important să îți cunoști grupa de sânge. De exemplu, în cazul unui accident de mașină, când poate fi necesară o transfuzie de sânge, medicii nu vor putea reacționa rapid dacă nu ai documentația adecvată care să indice grupa de sânge.

Dacă transfuzia de sânge este efectuată cu grupa de sânge greșită, aceasta poate provoca diverse complicații și chiar îți poate pune viața în pericol.