Ce probleme de sănătate pot indica semnele și culoarea ochilor

Ochii sunt oglinda sufletului, așa spune proverbul, însă știai că ei sunt și un bun indicator al problemelor tale de sănătate?

Irisul este o hartă ce oferă informaţii despre starea de sănătate a organelor tale.

„Putem să facem o evaluare începând cu vârsta de un an. În funcție de semne, în funcție de culori, ne putem da seama ceea ce se întâmplă în interiorul organismului nostru, atât de bolile prezente, cât și de anumite predispoziții ereditare”, explică terapeutul Alin Ghinea.

În România, iridologia este încă privită cu neîncredere, în schimb, în America, este inclusă în schema de bază a analizelor. La noi, consultația durează o jumătate de oră, iar prețul se ridică la 250 de lei.

„Ne putem da seama spre exemplu, dacă sunt anumite predispoziții la dischinezii biliare, la colici biliare. De asemenea, la litiaze biliare sau litiaze renale, afecțiuni gastrice, inclusiv tumorile benigne se pot detecta pe iris, cât și cele maligne. Un sindrom ovarian polichistic se poate detecta în iris, chiar dacă doamna respectivă nu știe. Și atunci o analiză a irisului ne poate determina să mergem mai departe cu investigațiile”, a precizat specialistul Alin Ghinea.