Persoanele infectate cu Covid 19 și gripă în același timp prezintă un risc de două ori mai mare de a muri, avertizează Jenny Harries, directorul Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, potrivit Sky News.

A început sezonul gripal și trebuie să avem și mai multă grijă de sănătatea noastră. Persoanele care fac Covid 19 și gripă în același timp prezintă un risc de două ori mai mare de a muri. Avertismentul a fost lansat de Jenny Harries, director executiv al Agenției pentru Securitatea Sănătății (UKHSA) din Marea Britanie. Aceasta a precizat că în această iarnă există riscul să apară mai multe tulpini de gripă și de Covid-19.

Ar trebui să fim îngrijorați de gripă în fiecare iarnă. Cred că oamenii încă nu realizează că poate fi o boală fatală. Studii recente sugerează că aproximativ 25% dintre noi nu întelegem asta. În realitate, în ultimii cinci ani, aproximativ 11.000 de persoane au murit cu afecțiuni legate de gripă”, a declarat Jenny Harries. Potrivit specialistei, cel mai bine ne putem proteja dacă vom face atât vaccinul împotriva coronavirusului, cât și cel antigripal.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT