Ce se întâmplă cu rapelul în cazul persoanelor la care apar tromboze după prima doză? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

Ce se întâmplă cu rapelul în cazul persoanelor la care apar tromboze după prima doză? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță Profimedia

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a stabilit azi că pot fi listate drept efecte adverse rare ale vaccinului AstraZeneca cheagurile de sânge neobișnuite și nivelul scăzut de trombocite.

După anunțul făcut de EMA, Valeriu Gheorghiță a făcut clarificări în ceea ce privește vaccinul și situația românilor la care par tromboze după prima doză de AstraZeneca. Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat, la Digi24, că românii care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză nu vor mai face și rapelul.

Desigur că dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin“, a spus Gheorghiță.

La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverse, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză“, a mai menționat Valeriu Gheorghiță.