• ZyCoV-D este al cincilea vaccin aprobat în India.
  • ZyCoV-D a fost testat pe 28 000 persoane.
  • Compania va produce în India aproximativ 12 milioane de doze/an.

Lupta împotriva COVID intră în cea mai controversată fază. India a aprobat de urgență ZyCoV-D, primul vaccin din lume dezvoltat pe bază de ADN. Se administrează în 3 doze, fără injecții.

Medicul infecționist Adrian Marinescu spune, însă, că e puțin probabil ca vaccinul să ajungă în Europa.

Este important că acest vaccin se adresează Indiei și țărilor subdezvoltate și că se vrea a fi un vaccin ieftin, care să meargă pe administrare de 2-3 doze. Și sunt luate în calcul mutațiile existente acum sau în viitor. E un vaccin care e promițător la nivelul datelor existente, dar rămâne de văzut cum va reuși să concretizeze”, explică Adrian Marinescu

Tehnologia cu care este produs vaccinul este una care pare să le dea apă la moară conspiraționiștilor. Încă de la începutul campaniei de vaccinare, ei spun că serurile ar putea modifica ADN-ul celor care se imunizează. Dar nu e chiar așa.

Uite ce spune dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie SNMF: „Presupune administrarea unui material genetic, ADN-ul respectiv, care este produs în exterior sub formă de peptide și apoi, printr-un mecanism de electroforație, așa se numește mecanismul, este administrat cu ajutorul unor injecții intradermice“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI