• Singapore s-a abținut de la măsura închiderii granițelor.
  • Singapore are una dintre țările din lume cu cea mai mare rată de vaccinare, cu 85% din populație imunizată.
  • Experții spun că va mai trece mult timp până când statul „va apăsa butonul de panică”.

În timp ce tot mai multe state impun restricții suplimentare anti-covid, odată cu apariția tulpinii Omicron, Singapore a decis să-și mențină granițele deschise.

Până în acest moment statul asiatic s-a abținut de la măsura închiderii granițelor iar experții spun că va mai trece mult timp până când statul  ”va apăsa butonul de panică”.

Autoritățile au ales, în schimb, să intensifice testele pentru călători și să întrerupă relaxarea în continuare a restricțiilor de călătorie și sociale, potrivit Bloomberg.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Nu există nicio dovadă că această variantă ar trebui să provoace panică sau să necesite proceduri substanțial diferite pentru a gestiona această situație”, a spus Ashley St. John, profesor de imunologie la Duke-NUS Medical School.

„Nu cred că este realist să ne așteptăm ca Omicron să poată fi oprit cu ușurință. Este probabil să se răspândească substanțial în lume, în ciuda multor măsuri, inclusiv testarea și circulația restricționată”, a concluzionat acesta.

Singapore este una dintre țările cu cea mai mare rată de vaccinare din lume și a făcut eforturi pentru a-și proteja sistemul medical.

„Decizia de a închide sau nu granițele  depinde de capacitatea spitalelor, iar unitățile de tratament Covid-19 le-au stimulat enorm”, a spus Leong Hoe Nam, specialist în boli infecțioase la Spitalul Mount Elizabeth Novena din Singapore.

De asemenea, Ooi Eng Eong , profesor de boli infecțioase emergente la Duke-NUS Medical School, consideră că închiderea forniterelor, în special în locurile cu rate ridicate de vaccinare, nu este necesară.