• Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca ar putea fuziona cu Gilead Science, compania americană de biotehnologie care produce Remdesivir, potrivit Bloomberg.
  • AstraZeneca a contactat Gilead luna trecută şi nu a oferit detaliile unei eventuale tranzacţii.
  • Dacă înțelegerea se va produce, fuziunea de 200 de miliarde de dolari ar fi cea mai mare afacere din domeniul farmaceutic.

Grupul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca i-a abordat pe rivalii americani de la Gilead Science, luna trecută, cu privire la o potențială fuziune, relatează Bloomberg.

Dacă propunerea se va concretiza, ar deveni cea mai mare fuziune din Big Pharma. Ar crea o companie cu o valoare de aproape 200 de miliarde de dolari și ar aduce împreună doi giganți farmaceutici, lideri în industie în eforturile de a dezvolta un vaccin pentru coronavirus și un tratament pentru Covid-19.

Cele două companii nu au comentat oficial informațiile publicate de Bloomberg. Deși ideea este analizată, companiile nu se află în discuţii oficiale, susține sursa citată.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
CE VA FACE TRUMP?
FBI AVERTIZEAZĂ
HAMAS NU VREA PACE

Informația vine în contextul în care marii jucători de pe piață sunt presați să inoveze și să-și crească afacerile și este o dovadă că Big Pharma privește dincolo de criza Covid.

AstraZeneca Plc este co-dezvoltatorul unuia dintre vaccinurile experimentale pentru coronavirus cu cel mai accelerat progres, iar Gilead Sciences Inc este producătorul singurului tratament american aprobat pentru Covid-19 – Remdesivir.

Gilead este evaluată la 96 miliarde de dolari, iar AstraZeneca are o valoare de piață de 140 de miliarde de dolari.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivel mondial a depășit 7 milioane, iar bilanțul morților a trecut de 400.000. Numărul cazurilor noi a scăzut în multe din țările deja lovite de pandemie, precum China, SUA, Marea Britanie, Italia, Spania și Franța. Dar în țări din America de Sud, Orientul Mijlociu și Africa, ratele transmisiei tind să se accelereze, conform unei analize realizată de CNN.