• Germania a descoperit o nouă mutație a coronavirusului.
  • Probele sunt acum examinate la spitalul universitar Charité din Berlin.
  • Virusul modificat a fost găsit la 35 din 73 de persoane nou infectate din spital.
  • Oficialii au spus că varianta este diferită de variantele descoperite recent în Marea Britanie și Africa de Sud.

Germania este ultima țară care a descoperit o nouă mutație a coronavirusului, o nouă variantă fiind identificată în rândul unui grup de pacienți spitalizați în Bavaria, anunță CNBC.

Presa locală a raportat pentru prima dată luni că o variantă necunoscută a coronavirusului a fost descoperită la 35 de pacienți la un spital din orașul Garmisch-Partenkirchen, din sud-estul Germaniei.

Virusul modificat a fost găsit la 35 din 73 de persoane nou infectate din spital. Probele sunt acum examinate la spitalul universitar Charité din Berlin. CNBC a contactat ministerul sănătății din Germania pentru confirmarea rapoartelor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oficialii au spus că varianta este diferită de variantele descoperite recent în Marea Britanie și Africa de Sud.

Directorul medical adjunct al spitalului, Clemens Stockklausner, a declarat într-o conferință de presă că nu este clar încă dacă mutația a făcut virusul mai transmisibil (ca și în cazul variantelor descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud) sau mai mortal.

Nici variantele britanice și din Africa de Sud nu s-au dovedit a provoca mai multe decese, deși ca urmare a capacității lor de a se răspândi mai ușor au cauzat mai multe infecții, spitalizări și, ca urmare, mai multe decese. Marea Britanie și Irlanda, în special, au văzut o răspândire rapidă a virusului mutant, care a provocat o creștere a infecțiilor și a lăsat unele spitale să se lupte cu un aflux de pacienți.

Rata infecției din Germania rămâne o preocupare semnificativă, cu alte 11.369 de cazuri zilnice raportate marți de agenția de sănătate publică, Institutul Robert Koch. Numărul total de cazuri este de peste 2 milioane, iar numărul deceselor de 47.622.