• E vară, e cald și toată lumea dorește să bea ceva rece pentru a se răcori. 
  • Cei mai mulți oameni consideră că berea este băutura perfectă pentru a face zilele fierbinți de vară mai suportabile.
  • Cu toate acestea, șeful psihiatru-narcolog independent al Ministerului Sănătății din Moscova, Evgeny Brun, a respins această afirmație.

Majoritatea oamenilor cred că berea este băutura perfectă de a face zilele toride de vară mai suportabile.  E vară, e cald și toată lumea dorește să bea ceva rece pentru a se răcori. 

Cu toate acestea, Evgeny Brun, psihiatru-narcolog șef independent al Ministerului Sănătății din Moscova a respins această afirmație. Medicul a explicat ce fel de alcool este de preferat să alegem pe căldură.

Potrivit expertului, este mai bine să alegi băuturi fără alcool care să-ți potolească eficient setea, dar dacă te hotărăști să bei ceva alcoolic, vinul alb sec va fi cea mai sigură alegere.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Cea mai ușoară băutură, care nu face rău corpului, este vinul alb sec. Dacă este prea tare, este mai bine să-l diluezi la jumătate cu apă, poți adăuga lămâie, este o băutură excelentă să potolești setea și face mai ușor de suportat căldura. În plus, va reface echilibrul de apă și întrucât băutura conține și diverse oligoelemente, aceasta va reface și echilibrul de sare”, a explicat medicul.

În același timp, narcologul a reamintit pericolele oricărui alcool deoarece etanolul stresează ficatul și sistemul cardiovascular. Potrivit medicului, totuși, în comparație cu alte băuturi, vinul alb sec este mai puțin dăunător.

Cu toate acestea, medicul a reamintit că trebuie să ținem cont de faptul că afirmația potrivit căreia consumul unui pahar de vin la prânz este benefic este de fapt un mit.

„Nu putem vorbi despre beneficiile vinului. Dacă pronunțăm cuvântul „beneficiu”, atunci trebuie să înțelegem că acesta se referă la categoria de medicamente, iar medicamentele se iau în lingurițe, în cazuri extreme, linguri. Poate fi o dată, poate fi de două ori pe zi. Dar nimeni nu va bea vin cu lingurița”, a explicat Brun.