• Cehia poate fi următoarea ţară care achiziţionează vaccin în afara contractelor semnat de UE
  • Andrej Babis, Prim Ministrul Cehiei, a susţinut o conferinţă de presă alături de Viktor Orban
  • Babis a călătorit în Ungaria să afle de experienţa acestora cu vaccin din Rusia şi China

Încă o ţară europeană caută vaccin din surse noi. Cehia nu îşi doreşte să mai aştepte după dozele primite de la Uniunea Europeană. 

Andrej Babis, Prim Ministrul Cehiei: „Vom face totul să obţinem cea mai mare cantitate posibilă de vaccin şi să imunizăm cât mai mulţi oameni. Am mai spus că cel mai bun vaccin este cel sigur, dar cel mai bun vaccin este cel disponibil. Şi, din păcate, trebuie să spun că nu avem suficient vaccin. Şi de aceea este atât de important când vine vorba de originea unui vaccin să nu fie o chestiune politică. Vaccinul nu este legat de politică, ci de siguranţă“.

Asta a anunţat Andrej Babis după vizita pe care a avut-o în Ungaria. El s-a întâlnit cu Viktor Orban ca să afle despre experianţa Ungariei care a cumpărat Sputnik V de la ruşi şi vaccinul chinezilor de la Sinopharm.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ungaria a fost prima şi singura ţară care a aprobat de urgenţă cele două vaccinuri şi a primit 40 de mii de doze de Sputnik V săptămâna aceasta. 

Viktor Orban, Prim Ministrul Ungariei: „I-am spus Prim Ministrului că noi considerăm viteza ca fiind cel mai important lucru. Cine e rapid salvează vieţi. Cine e lent pierde vieţi. De aceea nu putem aştepta după Bruxelles. Iar viteza cu care Bruxelles obţine vaccinul este destul de lentă“.