• Foxconn a declarat marți că fabrica sa din Zhengzhou, China – cea mai mare fabrică de asamblare din lume pentru iPhone-urile Apple – a fost afectată de un focar de COVID-19.
  • Un purtător de cuvânt al firmei taiwaneze a declarat pentru CNBC că funcționarea și producția la fabrica sa din Zhengzhou este ,,relativ stabilă”.
  • Foxconn a precizat că impactul asupra grupului este ,,controlabil”, iar perspectivele operaționale pentru acest trimestru rămân neschimbate.

Cea mai mare fabrică din lume care produce iPhone-uri, situată în orașul Zhengzhou din centrul Chinei, a recunoscut miercuri că este afectată de un focar de COVID-19, într-o țară în care măsurile sanitare stricte continuă să țină zeci de milioane de locuitori în izolare, potrivit CNBC News.

Grupul taiwanez Foxconn, care gestionează uzina de la Zhengzhou, unde lucrează aproximativ 300.000 de persoane, a dat însă asigurări că „operaţiunile şi producţia sunt relativ stabile” , în pofida descoperirii focarului de COVID.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, grupul Foxconn, cunoscut şi sub denumirea de Hon Hai Technology Group, a confirmat că „un număr mic de cazuri de COVID-19 au fost descoperite” , fără a preciza în mod exact de câte cazuri este vorba.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Producția de telefoane, perturbată

„Impactul este controlabil” , a precizat Foxconn, care a dat asigurări că „previziunile de producţie pentru trimestrul actual rămân nemodificate„.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

China este ultima mare economie a lumii care continuă să respecte o politică strictă anti-coronvirus, care implică numeroase izolări la domiciliu şi testarea populaţiei de mai multe ori pe săptămână.

Cu toate acestea, miercuri, cea mai populată ţară a planetei a înregistrat doar 1.241 de noi cazuri de infecţie, majoritatea asimptomatici, potrivit Comisiei naţionale de sănătate din China.