• Pericol la reanimare: cel mai mare spital din Bărăgan are un singur medic ATI
  • Un ginecolog de la Spitalul de Urgenţă Călăraşi avertizează că lipsa medicilor ATI poate provoca tragedii
  • Ginecolog: Ce fac eu dacă mi se blochează copilul la naştere? Nu am timp să fac nimic!

Medicul Andrei Dumitrescu, ginecolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, îţi explică situaţia grea din unitatea sanitară. E cea mai mare din Bărăgan, are o capacitate de 500 de locuri, dar un singur medic de ATI. Acesta nu poate fi permanent la serviciu.

Dr. Andrei Dumitrescu, medic ginecolog la Spitalul din Călăraşi: ”Noi în gărzi, pe lângă faptul că stăm să ne rugăm să nu ne vnă urgenţe, de multe ori suntem puşi în situaţia de dispecerat în care încercăm să apelăm la alte spitale. Gândiţi-vă ce fac eu la o naştere unde mi se blochează copilul la naştere, eu nu mai am timp să fac nimic.”

Afli că şi pe celelalte specialităţi este mare nevoie de medici, aşa cum se întâmplă în toată ţara.

Recomandări

REZULTATELE SIMULĂRII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
CELE MAI POPULARE ORAȘE ÎN LUNA IUBIRII
SELENA GOMEZ LANSEAZĂ UN NOU SINGLE
TOP 5 MIȘCĂRI CA SĂ CUNOȘTI CULTURI NOI
OPRAH ESTE DE NERECUNOSCUT
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate: ”Această modă de a pleca din ţară începe să se diminueze, pentru că au crescut veniturile, dar este nevoie de o perioadă destul de lungă de timp ca acest val să vină. Pregătirea unui medic durează de la 9 până la 12 ani.”

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi are o secţie de ATI renovată recent. Cei care vor să lucreze aici primesc spor de 75%, program flexibil dar şi apartament în bloc nou.