• Într-un spital din Singapore s-a născut cel mai mic bebeluș din lume.
  • La naștere, fetița cântărea 212 grame, adică greutatea unui măr.
  • Acum, după 13 luni de tratamente intensive, fetița a ajuns la greutatea de 6.3 kilograme.
  • Mama sa a fost diagnosticată cu preeclampsie, fiind nevoită să nască bebelușul la mai puțin de 25 de săptămâni.
  • Preeclampsia este un tip de tensiune arterială periculos de mare. Medicii au stabili că boala poate fi fatală atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.
  • Recordul anterior pentru cel mai mic bebeluș din lume a fost deținut de o fetiță din Statele Unite ale Americii, care s-a nasăcut în 2018 la greutatea de 245 de grame.

Un bebeluș, despre care se credea că ar fi cel mai mic din lume, a fost externat dintr-un spital din Singapore după 13 luni de tratament intensiv, relatează BBC.

Fetița fost născută la puțin sub 25 de săptămâni și avea greutatea unui măr, adică 212 grame.

Mama sa l-a născut prin cezariană de urgență, cu patru luni mai devreme, pentru că a fost diagnosticată cu preeclampsie, o tensiune arterială periculos de mare care ar fi putut fi fatală atât pentru ea, cât și pentru bebeluș.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Bebelușul cântărește acum, după 13 luni de tratament, 6,3 kilograme, considerată de medici a fi o greutate mult mai bună.

Precedentul deținător al recordului a fost o fetiță din Statele Unite ale Americii, care a cântărit 245 de grame la naștere, în 2018, conform cifrelor înregistrate în registrul celor mai mici bebeluși aflat la Universitatea din Iowa.

Deși fetiței nu i s-au date șanse de supraviețuire la naștere, conform medicilor, „aceasta i-a inspirat pe cei din jur prin dorința sa de a supraviețui”.