Cel mai mic bebeluș din lume, născut într-un spital din Singapore. Ce greutate avea la naștere și cât cântărește după 13 luni de tratamente intensive

Cel mai mic bebeluș din lume născut

Un bebeluș, despre care se credea că ar fi cel mai mic din lume, a fost externat dintr-un spital din Singapore după 13 luni de tratament intensiv, relatează BBC.

Fetița fost născută la puțin sub 25 de săptămâni și avea greutatea unui măr, adică 212 grame.

Mama sa l-a născut prin cezariană de urgență, cu patru luni mai devreme, pentru că a fost diagnosticată cu preeclampsie, o tensiune arterială periculos de mare care ar fi putut fi fatală atât pentru ea, cât și pentru bebeluș.

Bebelușul cântărește acum, după 13 luni de tratament, 6,3 kilograme, considerată de medici a fi o greutate mult mai bună.

Precedentul deținător al recordului a fost o fetiță din Statele Unite ale Americii, care a cântărit 245 de grame la naștere, în 2018, conform cifrelor înregistrate în registrul celor mai mici bebeluși aflat la Universitatea din Iowa.

Deși fetiței nu i s-au date șanse de supraviețuire la naștere, conform medicilor, „aceasta i-a inspirat pe cei din jur prin dorința sa de a supraviețui”.

Exit mobile version