• Contaminarea are loc în principal în familie, în propriile locuințe, mai mult decât în orice alt spațiu interior
  • Acesta este rezultatul datelor colectate de cercetătorii de la Imperial College London
  • „Cele mai mari rate de transmitere în mediile interioare sunt în familie“, potrivit studiului de la Imperial College London.

Este o confirmare. În timp ce autoritățile te îndeamnă să te izolezi la domiciliu, un studiu britanic realizat de cercetătorii de la Imperial College London a evidențiat faptul că contaminarea cu Covid-19 are loc în principal acasă, dintre toate mediile interioare posibile, scrie lexpress.fr.

„În familie sunt cele mai mari rate de transmitere în mediile interioare, comparativ cu altele, cum ar fi întâlnirile sociale, călătoriile, locul de muncă și contactul strâns ocazional“, arată studiul publicat vineri.

Mai exact, aproximativ un sfert din infecțiile cu simptome apar în familie, reprezentând cea mai mare rată dintre infecțiile cu contact apropiat. Majoritatea datelor analizate provin din studii efectuate în China, unde au fost implementate reguli stricte de control, care ar putea limita relevanța estimărilor, avertizează, însă, cercetătorii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Studiul, care acoperă diferite tipuri de context, inclusiv case, întâlniri cu prietenii și familia, călătorii, asistență medicală, locul de muncă și contact strâns ocazional (cu străini în timp ce faci cumpărături într-un supermarket, de exemplu) a constatat că riscul transmiterii în casă este estimat la 21,1%.

Echipa Imperial College a constatat, de asemenea, că riscul ca un membru al familiei să infecteze pe altul este semnificativ mai mare atunci când timpul de expunere este mai mare de cinci zile.

„În timp ce multe țări continuă să recomande măsuri de «izolare la domiciliu» pentru sezonul de vacanță de sărbători, cu cazuri pozitive izolate acasă, în familie, rezultatele noastre arată că este probabil ca acest tip de locație va continua să joace un rol important în nivelul de transmitere a virusului“, explică cercetătorul Hayley Thompson, autorul raportului Imperial College.