• Se dovedește că, fără să ne dăm seama, facem o mare greșeală atunci când depozităm alimentele în recipiente de plastic în frigider.
  • Recipientele de plastic ne permit să păstrăm produsele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp, dar sunt periculoase pentru sănătate.
  • Cu toate acestea, depozitarea este problemă cu care toți ne confruntăm.

Experții au subliniat pericolul potențial ridicat al recipientelor de depozitare a alimentelor în care oamenii își pun alimentele pentru a rămâne proaspete.

Astfel de produse economisesc semnificativ spațiu în frigider, dar compoziția plasticului din care sunt fabricate poate conține bisfenol A, cunoscut sub numele de BPA.

A fost folosit în producția de cutii din plastic încă din anii 1960. De asemenea, este adesea folosit pentru a acoperi interiorul capacelor sticlelor.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Cu toate acestea, atunci când alimentele intră în contact cu plasticul sau alte materiale, este probabil să intre în ele BPA. Această substanță are un efect negativ asupra sănătății umane: afectează negativ creierul femeilor însărcinate și al fătului, afectează dezvoltarea copiilor și crește tensiunea arterială la adulți.

Din acest motiv, încă din 2012-2013, Agenția Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA a interzis utilizarea acestei componente pentru producerea de pahare, biberoane și alte ustensile.

În plus, experții sfătuiesc să minimizați cantitatea de cutii de plastic în care sunt păstrate alimentele pentru a evita eliberarea acestei toxine. De asemenea, este mai bine să păstrezi produsele în frigider în recipiente din sticlă sau metal.

Dar știai că și lichidele ținute în soare, în recipiente de plastic, ore întregi, pot să-ți facă mai mult rau decât bine? Uite ce trebuie să știi despre acest lucru.

Potrivit specialiștilor, la temperaturi mari, recipientele din plastic elimină o substanță toxică numită BISFENOL A, care ajunge în apă și, ulterior, în organism.