• Uneori, indiferent de ceea ce faceți, nu reușiți să adormiți devreme, iar acest lucru poate avea un efect negativ asupra zilei următoare.
  • Experții de la Bed Kingdom au evidențiat cinci alimente pentru creier care vă vor menține energic.
  • Un purtător de cuvânt de la Bed Kingdom a declarat: Un somn bun este crucial pentru sănătatee și se recomandă să dormiți între șapte și nouă ore în fiecare noapte.

Uneori, indiferent de ceea ce faceți, nu reușiți să adormiți devreme, iar acest lucru poate avea un efect negativ asupra zilei următoare sau chiar a săptămânii care urmează. Dacă număratul oilor nu funcționează pentru tine și nu ai reușit să dormi suficient, atunci energia ta trebuie să vină de undeva. Cu siguranță veți avea nevoie de un impuls pe parcursul zilei, dar se pare că, cafeaua poate să nu fie cel mai bun răspuns, deoarece vă poate face să vă simțiți mai degrabă agitat decât revitalizat. Din fericire, experții de la Bed Kingdom au evidențiat cinci alimente pentru creier care vă vor menține energic. În loc să alegeți o cafea cu lapte, dacă aveți poftă de ceva dulce, poate doriți să luați în schimb niște ciocolată neagră.

Ciocolata neagră este gustarea perfectă pentru a vă satisface pofta de dulce, făcându-vă în același timp mai alert. Ciocolata neagră conține cantități mari de cacao, care este responsabilă pentru stimularea energiei, precum și pentru creșterea concentrării, astfel încât veți putea să vă îndepliniți toate sarcinile la serviciu. De asemenea, este plină de antioxidanți, cum ar fi magneziul, care este legat de numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv mai puține migrene și scăderea tensiunii arteriale ridicate.

La fel ca și ciocolata neagră, semințele de chia sunt bogate în magneziu, care ajută la combaterea oboselii extreme și a nivelului ridicat de stres. Pe lângă aceasta, menținerea hidratării vă face să vă simțiți mai alert, iar semințele de chia ajută organismul să rețină apa. Le puteți consuma amestecându-le într-un smoothie, presărându-le în iaurt sau chiar amestecate într-o salată.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Avocado este un alt aliment care este plin de grăsimi sănătoase, precum și de aproximativ 14 grame de fibre, vitamine și minerale, inclusiv potasiu, care ajută la prevenirea oboselii. În plus, are un gust uimitor pe pâine prăjită sau pe un covrig pentru un tratament de refacere la prânz.

Un alt aliment care are cantități mari de magneziu sunt cartofii dulci, iar aceștia conțin, de asemenea, multă vitamina C. Aceștia ajută la transformarea grăsimilor în energie și, prin urmare, combat senzația de somnolență și vă mențin energici. În plus, cartofii dulci sunt un carbohidrat sănătos și pot fi o opțiune excelentă pentru prânz, dacă aveți o zi deosebit de încărcată.

Portocalele sunt, de asemenea, bogate în vitamina C și conțin zahăr natural, care este transformat în glucoză, cea mai bună sursă de combustibil pentru creier. Acestea conțin suficient zahăr pentru a vă oferi rapid energie, dar nu suficient pentru a fi prea copleșitoare și a vă face să vă simțiți obosiți. Chiar și consumul de suc de portocale în loc să mănânci fructul îți poate stimula memoria și capacitatea mentală pentru ziua respectivă.

Un purtător de cuvânt de la Bed Kingdom a declarat: Un somn bun este crucial pentru sănătatee și se recomandă să dormiți între șapte și nouă ore în fiecare noapte. Cu toate acestea, pentru mulți, cantitatea sugerată nu este întotdeauna posibilă din diverse motive. În aceste cazuri, este important să oferiți organismului combustibilul de care are nevoie pentru a trece peste zi, ceea ce se poate realiza prin consumul de alimente potrivite, iar acest lucru poate fi la fel de simplu ca și cum ați mânca o portocală la micul dejun sau o garnitură de cartofi dulci la prânz.”