• Tusea, oboseala, durerile în gât şi durerile musculare se numără printre cele mai frecvente simptome la persoanele infectate cu tulpina britanică.
  • Studiul a fost realizat de Office for National Statistics (ONS) din Londra.

Tulpina britanică a coronavirusului a ajuns în peste 70 de ţări. Circulă şi la noi, iar numărul mic de confirmări, nici măcar 15, nu arată care este nivelul real de răspândire a acestei variante a virusului la noi, pentru că la laboratoarele de la noi secvenţiază foarte puţin.

Îți poți da seama cu ce tulpină ești infectat, în lipsa analizelor de laborator?

Ştii că sunt simptome ale infectării cu noul coronavirus care pot fi confundate cu cele ale unei răceli obişnuite. Pierderea gustului şi mirosului este însă caracteristică virusului SARS Cov-2. Să ştii însă că, în cazul tulpinii britanice aceste simptome apar mai rar. Dar veştile bune aici se opresc. Tusea apare la mai mulţi dintre cei infectaţi cu tulpina britanică, la fel şi stările de oboseală şi durerile musculare şi mai mulţi oameni au dureri de cap. 

Este mai periculoasă pentru că, fireşte, la un număr mai mare de oameni infectaţi apar şi mai multe cazuri grave. Şi, deşi la noi numărul de cazuri noi de Covid-19 este stabil în ultimul timp, la cifre destul de joase, mai puţin de 3000 de oameni au fost testaţi pozitiv şi azi, sunt foarte mulţi oameni în stare gravă, la terapie intensivă, peste o mie. Aşa că, din pucnt de vedere la capacităţii spitalelor de a trata cazurile grave nu stăm deloc bine. 

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Office for National Statistics a analizat simptomele raportate de oameni cu o săptămână înainte de a fi testaţi pozitiv pentru noua variantă de coronavirus, comparativ cu cei care au fost pozitivi cu varianta veche.

3.500 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus:

35% – au tuşit

32% – au acuzat stări de oboseală

25% – au avut dureri musculare

21,8% – au avut dureri în gât.

2.500 de persoane infectate cu varianta veche de coronavirus:

28% – au tuşit

29% – au acuzat stări de oboseală

21%  – au avut dureri musculare

Temperatura ridicată, o tuse continuă şi pierderea sau schimbarea mirosului sau gustului sunt printre cele mai frecvente simptome enumerate de site-ul NHS.