• În perioada 4 – 11 mai, te poți vaccina în Spitalele Militare din marile orașe.
  • Centre MApN: București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara.
  • În campania similară inițiată de Dorel Săndesc, medicii au administrat 6.722 de doze.

Marți începe în mai multe centre ale Ministerului Apărării Naționale maratonul de vaccinare, care constă în imunizări care se fac non-stop în perioada 4-11 mai.

Potrivit MApN, campania se desfășoară în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și în unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Astfel, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, ora 8.00, populația generală care dorește să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă. Acestea vor funcționa 24 de ore din 24, în perioada 4-11 mai.

Recomandări

NADIA ÎMPLINEȘTE 63 DE ANI
CE ȘANSE ARE UK?
MILIARDE PENTRU APĂRARE
ISRAELUL AMENINȚĂ IRANUL
TRUMP E ÎMPOTRIVA CHINEI?
ȘTII DE VREME?

Totodată, persoanele vaccinate vor fi înregistrate în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

„În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, a mai transmis MApN.

Ministerul precizează că asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.