CEO-ul Moderna: Vaccinul anti-Covid-19 ar putea fi folosit în luna decembrie

CEO-ul Moderna: Vaccinul anti-Covid-19 ar putea fi folosit în luna decembrie Sursă foto: Profimedia
  • Vaccinul experimental Covid-19 al companiei Moderna ar putea fi folosit în luna decembrie
  • Directorul executiv al Moderna Inc., Stéphane Bancel, a spus că se așteaptă ca Moderna să producă aproximativ 20 de milioane de doze până la sfârșitul acestui an
  • Declarațiile lui Bancel sugerează că „orarul“ Moderna nu este departe de cel al companiei Pfizer

Directorul executiv al Moderna Inc., Stéphane Bancel, te anunță că guvernul federal ar putea autoriza utilizarea de urgență a vaccinului experimental Covid-19 al companiei în decembrie, dacă se vor obține rezultate intermediare pozitive în noiembrie dintr-un studiu clinic amplu, scrie marketwatch.com.

Totuși, Bancel spune că dacă va dura mai mult până la obținerea rezultatelor intermediare suficiente ale studiului, autorizarea guvernului pentru vaccin ar putea să nu apară până la începutul anului viitor.

Declarațiile lui Bancel sugerează că „orarul“ Moderna nu este departe de cel al companiei Pfizer, care a anunțat săptămâna trecută că se așteaptă să solicite autorizația SUA pentru utilizarea de urgență a vaccinului său până la sfârșitul lunii noiembrie.

Bancel a mai spus luni că se așteaptă ca Moderna să producă aproximativ 20 de milioane de doze până la sfârșitul acestui an și cel puțin 500 de milioane de doze anul viitor. El a spus că intensificarea producției este o provocare.

„Spre deosebire de momentul în care uneori când faci o rețetă acasă, dacă îți lipsește un ingredient s-ar putea să decizi să continui să pregătești masa, în cazul nostru nu putem face asta. Avem nevoie de toate ingredientele la timp pentru a putea face o mulțime de vaccinuri. Dacă lipsește un ingredient, nu putem face un vaccin“, a explicat Bancel.