Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, i-a calificat drept „criminali” pe cei care răspândesc informații false despre vaccinurile împotriva coronavirusului.

„Acei oameni sunt criminali. Nu sunt oameni răi. Sunt criminali pentru că au costat literalmente milioane de vieți”, a declarat Albert Bourla în fața directorului general al Atlantic Council, Frederick Kempe, transmite thehill.com.

Bourla a spus că un grup „foarte mic” de persoane a răspândit dezinformări despre vaccinuri.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Comentariile lui Albert Bourla vin după ce un sondaj al Kaiser Family Foundation (KFF) a constatat că 8 din 10 americani cred sau nu sunt siguri de cel puțin o afirmație falsă despre COVID-19.

„Credința în dezinformarea COVID-19 este corelată atât cu statutul de vaccinare, cât și cu partizanatul, adulții nevaccinați și republicanii fiind mult mai predispuși să creadă sau să fie nesiguri cu privire la afirmațiile false în comparație cu adulții vaccinați și democrații”, se arată în sondaj.

Milioane de oameni din Statele Unite nu au fost încă vaccinați, în ciuda faptului că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile de luni de zile pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

„Singurul lucru care stă între noul mod de viață și cel actual este, sincer, ezitarea față de vaccinare”, a declarat Bourla.

Sondajul KFF a relevat că 17% dintre oameni cred că femeile însărcinate nu ar trebui să primească vaccinul, 18% cred că decesele cauzate de vaccinuri sunt ascunse de guvern și 38% cred că guvernul exagerează numărul de persoane care au murit din cauza virusului.