Cercetător OMS: „Este posibil ca Covid-19 să nu fi apărut în Wuhan. Oamenii de știință ar trebui să caute dincolo de granițele Chinei”

Sursa foto: Captură video BBC One
  • Cercetătorul OMS, prof. John Watson, a sugerat că Covid-19 nu ar fi apărut în China.
  • Fostul medic adjunct le-a cerut cercetătorilor să privească „dincolo de granițele Chinei”
  • Partidul Comunist Chinez insistă că virusul nu a provenit din Wuhan.
  • Misiunea OMS în China s-a încheiat fără a găsi sursa noului coronavirus care a ucis peste 2,3 milioane în întreaga lume.

Profesorul John Watson, unul dintre cercetătorii care au făcut parte din echipa OMS ce au investigat originile pandemiei de coronavirus, sugerează că există posibilitatea ca Covid-19 să nu fi apărut în Wuhan, scrie Daily Mail. Totodată, el spune că cercetătorii ar trebui să caute dovezi dincolo de granițele Chinei.

„Pandemia a pornit, cel mai probabil, cu o infecţie într-un „rezervor animal” ce a fost apoi transmisă oamenilor printr-o „gazdă intermediară”, a declarat profesorul, la BBC One.

Întrebat dacă este sigur că virusul a apărut în China, prof. Watson a spus „nu” – adăugând că cercetătorii „ar trebui să caute dincolo de granițele Chinei, dar și în interiorul țării”.

Fostul preşedinte american Donald Trump a dat vina în mod frecvent pe China şi a repetat o teorie controversată conform căreia virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan.