• Cercetătorii de la Centrul de Control și Prevenție a bolilor din SUA au descoperit că virusul Chapare se transmite de la om la om
  • Este un virus rar din familia celor care pot cauza febră hemoragică, precum Ebola.
  • Medicii au explicat că în 2019 doi pacienți au transmis virusul altor 3 persoane în La Paz.

Anunțul vine în contextul în care cercetătorii încearcă să identifice noi amenințări virale la adresa populației pe măsură ce țările lumii se luptă cu pandemia de coronavirus, relatează The Guardian. Descoperirea virusului nu este nouă, ci faptul că a fost confirmată transmiterea de la om la om.

Virusul Chapare a fost confirmat în 2019 în Bolivia, o țară a Americii de Sud lovită puternic de coronavirus. A ucis anul trecut trei persoane în La Paz, capitala de facto a Boliviei. În afara de aceste cazuri, a mai fost documentată doar o altă apariție a virusului în 2004, în regiunea Chapare, la 600 de km de La Paz.

Virusul este catalogat de Centrul de Control al Bolilor Infecțioase din SUA drept unul rar. Este considerat ca făcând parte din aceeași categorie cu virusul Ebola.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cercetarea noastră a confirmat faptul că un rezident, un medic de pe ambulanță și un gastroenterologist au decedat în urma infectării cu virusul. Credem că fluidele corpului uman sunt cele care pot transmite virusul”, a declarat Caitlin Cossaboom, epidemiolog american.

Se crede că virusul a fost transmis de șobolani la oameni. Pacienții vin cu simptome precum febră, dureri abdominale, vărsături, sângerări ale gingiei, iritații cutanate și dureri oculare.

Nu există nici un tratament pentru această boală, iar pacienții primesc îngrijiri pentru simptomatologia asociată bolii.