• Cercetătorii de la Universitatea din California, Riverside, au descoperit că o singură substanță chimică este responsabilă pentru divizarea și moartea foliculilor de păr.
  • Oamenii de știință au descoperit că, atunci când un folicul de păr moare, rezervorul de celule stem rămâne în continuare.
  • Autorii studiului au adăugat că ar putea fi posibil să se stimuleze creșterea părului prin activarea celulelor stem din foliculul folicular, dar trebuie efectuate mai multe cercetări pe această temă.

O singură substanță chimică ar putea fi responsabilă pentru faptul că oamenii chelesc sau nu, a constatat un nou studiu.

În Marea Britanie, aproximativ două treimi dintre bărbați se vor confrunta cu chelie de tip masculin. Studiul spune că descoperirea acestei substanțe chimice ar putea„”nu numai să trateze chelia, ci și să accelereze în cele din urmă vindecarea rănilor”, scrie The Independent.

Cercetătorii de la Universitatea din California, Riverside, au descoperit că o singură substanță chimică este responsabilă pentru divizarea și moartea foliculilor de păr.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

În studiul publicat în Biophysical Journal, coautorul studiului, Qixuan Wang, a declarat: „În science-fiction, atunci când personajele se vindecă rapid în urma unor răni, ideea este că celulele stem au permis acest lucru.”

„În viața reală, noua noastră cercetare ne apropie de înțelegerea comportamentului celulelor stem, astfel încât să îl putem controla și să promovăm vindecarea rănilor”.

Ce au descoperit cercetătorii

Echipa a analizat foliculii de păr, deoarece aceștia sunt singurul organ uman care se regenerează în mod regulat și automat, și a descoperit că un tip de proteină numită TGF-beta controlează modul în care celulele stem din foliculii de păr se divid și de ce unele pot muri.

Wang a explicat: „TGF-beta are două roluri opuse. Ajută la activarea unor celule din foliculii de păr pentru a produce o nouă viață, iar mai târziu, ajută la orchestrarea apoptozei, procesul de moarte celulară.”

„Chiar și atunci când un folicul de păr se sinucide, nu își ucide niciodată rezervorul de celule stem. Atunci când celulele stem supraviețuitoare primesc semnalul de regenerare, acestea se divid, produc celule noi și se dezvoltă într-un nou folicul.”

Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că, atunci când un folicul de păr moare, rezervorul de celule stem rămâne în continuare.

„Atunci când celulele stem supraviețuitoare primesc semnalul de regenerare, acestea se divid, produc celule noi și se dezvoltă într-un nou folicul”, a declarat Wang.

Autorii studiului au adăugat că ar putea fi posibil să se stimuleze creșterea părului prin activarea celulelor stem din foliculul folicular, dar trebuie efectuate mai multe cercetări pe această temă.