- Acesta e un pas important spre dezvoltarea unor tratamente care ne-ar putea ajuta să îmbătrânim mai lent.
- Descoperirea ar putea avea aplicații foarte promițătoare în viitor.
- Inteligența Artificială ajută la identificarea unor ținte mult mai precise pentru tratamente.
Cercetătorii au identificat o proteină numită TNIK, care pare să joace un rol-cheie în procesul de îmbătrânire celulară. Ideea e că, dacă inhibăm această proteină, celulele își pot menține funcțiile mai bine și pot întârzia efectele îmbătrânirii.
Advertisment
Practic, e un pas important spre dezvoltarea unor tratamente care ne-ar putea ajuta să îmbătrânim mai lent și, poate, chiar să trăim mai mult și mai sănătos.
Descoperirea ar putea avea aplicații foarte promițătoare în viitor. Deocamdată, cercetătorii sunt încă în faza de studii preclinice, adică experimentele au avut loc pe celule și modele animale. Testele pe oameni sunt o etapă mult mai complexă, iar asta poate dura câțiva ani.
Recomandări
Totuși, perspectivele sunt optimiste, deoarece tehnologia folosită, Inteligența Artificială, ajută la identificarea unor ținte mult mai precise pentru tratamente. Probabil că, în câțiva ani, vom vedea primele studii clinice pe oameni, iar dacă aceste tratamente vor demonstra eficiență și siguranță, am putea asista la un progres important în domeniul anti-îmbătrânirii
Citește și
- Instagram vine cu o serie de funcții noi pentru mesajele directe. Cum poți programa mesajele și invita prieteni în grupuri prin cod QR
- De ce contează alegerile din Germania pentru România? Răzvan Botea, editor ZF: „Companiile germane sunt cel mai mare investitor străin în România”
- Zelenski ține o conferință de presă majoră, cu o zi înainte de împlinirea a 3 ani de război: „Sunt gata să părăsesc postul de Președinte dacă ar aduce pacea și aderarea Ucrainei la NATO”