• Cercetătorii Universității din Tel Aviv au imprimat 3D prima tumoare cerebrală.
  • Cercetătorii vor testa medicamente și terapii pe țesuturile obținute.
  • Glioblastomul este cel mai letal tip de cancer cerebral.

Cercetătorii din Israel au reușit să imprime prima tumoare malignă cerebrală 3D din lume. Oamenii de știință s-au folosit de celule de la pacienții cu această afecțiune pentru a testa tratamente și terapii optime.

Ce au reușit mai exact oamenii de știință să facă?

Oamenii de știință au imprimat celulele naturale recoltate la pacienți și au recreat 3D vasele de sânge și țesutul cerebral din jurul lor. Ei au analizat în primul rând GLIO-BLASTOMUL care este cel mai letal cancer cerebral, astfel că modelul creat de ei ar putea ajuta la descoperirea mai rapidă de medicamente personalizate pentru această afecțiune. Modelul 3D poate fi conservat până la 2 săptămâni. Cercetătorii spun că modelul lor recreează cu adevărat proprietățile mecanice cruciale ale tumorii și mediului în care crește, cum ar fi plasticitatea și elasticitatea. Tot prin această imprimare se poate măsura și rata de creștere a tumorii.

Ce înseamnă această descoperire pentru lumea medicală?

Oamenii de știință din Israel speră că descoperirea lor va schimba modul în care se face cercetarea din domeniul cancerelor. Tocmai posibilitatea de a avea un țesut uman pe care să poată fi testate o multitudine de medicamente pentru această afecțiune letală, face ca descoperirea lor să fie un început promițător în cercetarea neurologică.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA