Cercetătorii italieni anunță că au descoperit medicamentul anti-COVID. Ar putea înlocui vaccinurile și anticorpii monoclonali

Singurul medicament care reduce mortalitatea Covid. Când este contraindicat Sursă foto: Profimedia
  • Cercetătorii italieni au brevetat o tehnică ce își propune să prevină pătrunderea în organism a virusului SARS-CoV-2
  • „Poarta” de intrare a coronavirusului ar putea fi închisă prin stimularea celulelor umane și mascarea receptorului ACE2, arată studiile

Cercetătorii italieni anunță că au descoperit medicamentul anti-COVID, iar acesta ar urma să înlocuiască, în doi ani, vaccinurile existente și anticorpii monoclonali.

Publicată în revista „Pharmacological Research”, descoperirea este rezultatul colaborării dintre Institutul Italian de Tehnologie, Scuola Superiore Sant’Anna și Universitatea din Milano, anunță La Stampa.

Prin noua tehnică brevetată de experții italieni, infectarea ar putea fi blocată, prin stimularea celulelor umane și mascarea receptorului ACE2.

„Credem că, dacă putem stimula interesul pentru a ne ajuta să dezvoltăm această nouă terapie, am putea avea un nou medicament anti-COVID-19 aprobat în 24 de luni. Obiectivul este de a le oferi medicilor o soluție pentru a trata COVID-19 chiar și în formele sale cele mai severe”, a declarat unul dintre cercetători.