• În organismul unui pacient din Rusia, coronavirusul a suferit 18 mutații noi.
  • Medic imunolog: În corpul persoanelor care suferă de imunodeficiență, apar mai multe mutații ale coronavirusului.
  • Pacienta în vârstă de 47 de ani are și cancer limfatic în stadiul patru.

Oamenii de știință ruși au descris cazul unui pacient diagnosticat cu Covid-19 și în organismul căruia virusul a suferit 18 mutații noi, transmite Ria Novosty.

Este vorba despre o femeie din Sankt-Petersburg, în vârstă de 47 de ani, care, pe lângă infecția cu Sars-Cov-2, are și cancer limfatic în stadiul patru.

Ea a contractat virusul în aprilie și a fost testată periodic pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive până pe 9 septembrie.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Așadar, oamenii de știință au analizat genomul coronavirusului unui pacient de la care s-ar fi infectat femeia. După compararea materialelor, experții au ajuns la concluzia că virusul Sars-Cov-2 a suferit 18 mutații noi în corpul ei, inclusiv două în gena proteinei S, identice cu cele găsite anterior la nurcile daneze.

Imunologul Vladimir Bolibok a oferit și o explicație: În corpul persoanelor care suferă de imunodeficiență, apar mai multe mutații ale coronavirusului.

„A fost tratată cu Rituximab. Acesta este un anticorp monoclonal. De fapt, unele dintre celulele sistemului imunitar, atât maligne cât și sănătoase, au fost ucise. Tocmai acele celule sunt responsabile pentru producerea de anticorpi, adică sistemul său imunitar nu poate produce deloc anticorpi”, a explicat Bolibok într-un interviu acordat pentru URA.RU.

Totodată, cercetătorii ruși susțin că acest caz ar fi dovada că, cu cât mai mult timp coronavirusul trăiește în organismul uman, cu atât mai multe mutații suferă.