• Uniunea Europeană vrea vaccin AstraZeneca produs în SUA
  • Vaccinul AstraZeneca nu este aprobat în SUA
  • UE are nevoie de ARN mesager din SUA pentru a putea fabrica vaccin
  • Franța și Germania au accelerat campaniile de vaccinare

Europa vrea vaccin AstraZeneca produs în America, a spus pentru Financial Times o sursă din Comisie.

AstraZeneca promite că va livra cele 40 de milioane de doze din primul trimestru, dar, ca să poată să îşi onoreze contractul din al doilea trimestru, trebuie să procure din afara Uniunii 90 de milioane de doze.

Cererea de vaccin crește în Uniunea Europeană, mai ales că, deşi au început lent, Germania şi Franţa accelerează campaniile.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Toate celalte vaccinuri, pe care farmaciştii şi generaliştii le vor primi săptămâna viitoare ne vor permite, sperăm, să facem vaccinare în masă. Avem o categorie de populaţie restrânsă, pentru că vaccinurile nu sunt disponibile.”, explică David Martin, medic.

Franţa a vaccinat aproape jumătate de milion de oameni în weekend iar premierul Jean Castex şi-a fixat obiectivul de a imuniza 10 milioane de oameni până la jumătatea lui aprilie. Germania nu-şi mai pune problema că nu are suficient vaccin și se organizează, pe ultima sută de metri, să deschidă mai multe centre de vaccinare.

În următoarele săptămâni, cel mai târziu în aprilie, vom avea mai mult vaccin decât capacitatea centrelor. Am decis la ultima conferinţă cu premierii statali şi guvernul federal să începem vaccinarea la medicii de familie.”, a anunțat Jens Spahn, ministrul Sănătății din Germania.