• Cherecheș: Islanda are acum cel mai mare val de cazuri noi, deși are 93% din populație vaccinată.
  • Cherecheș: Majoritatea covârșitoare a celor infectați au simptomatologie ușoară.
  • Cherecheș: Datorită infecțiozității mari a tulpinii Delta, este posibil să nu ajungem niciodată la imunitatea de grup.

Datorită infecțiozității mari a tulpinii Delta, este posibil să nu ajungem niciodată la imunitatea de grup, spune expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș. În același timp, el crede că prin vaccinare putem scădea masiv impactul pe sănătatea populației.

 Cherecheș a dat ca exemplu Islanda. Țara are acum cel mai mare val de cazuri, deși are 93% din populație vaccinată.

„Islanda are acum cel mai mare val de cazuri noi, deși are 93% din populație vaccinată. Islanda are un sistem superb de testare, anchete epidemiologice și izolare (este adevărat că populația este mică)”, scrie expertul pe pagina sa de facebook.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

„Partea bună este că majoritatea covârșitoare a celor infectați au simptomatologie ușoară sau sunt asimptomatici și numărul de persoane internate la terapie intensivă este foarte micproporțional, infecțiile sunt mai rare la cei vaccinați, dar suficient de multe pentru un val de infecții ar trebui să începem să discutăm despre faptul că, datorită infecțiozității mari a tulpinii Delta, este posibil să nu ajungem niciodată la imunitatea de grup – partea bună este că prin vaccinare putem scădea masiv impactul pe sănătatea populației”, a continuat Cherecheș.