• Centrul de control al bolilor din China (CDC) ia în calcul amestecul vaccinurilor şi modificarea secvenţei dozelor pentru a spori eficacitatea
  • „Este prima dată când un oficial guvernamental a recunoscut public că rata de protecţie este o preocupare în procesul de vaccinare“, spune Yanzhong Huang, specialist în sănătate globală

Centrul de control al bolilor din China a recunoscut în mod oficial că se ia în calcul amestecul vaccinurilor anti-Covid-19, pentru a spori eficacitatea serurilor, scrie Reuters.

Cele mai recente date arată că vaccinurile chineze sunt mult mai slabe decât cele de la Pfizer și Moderna, spre exemplu. Așa că, Gao Fu, directorul Centrului de control al bolilor din China, a venit cu o soluție. A vaccina oamenii cu doze diferite de seruri este o modalitate de a îmbunătăți vaccinurile care „nu au rate de protecție foarte mari“, spune el.

„Imunizarea utilizând vaccinuri diferite este luată în cosiderare“, a spus Gao, într-o conferință de presă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Gao a mai explicat că luarea anumitor măsuri pentru „îmbunătățirea“ procesului de vaccinare, inclusiv amestecarea diferitelor vaccinuri și modificarea secvenţei de doze – schimbarea numărului şi cantităţii de doze şi a intervalului dintre ele, reprezintă o soluție „definitivă“ în ceea ce privește problemele legate de eficacitate.

„Este prima dată când un oficial guvernamental a recunoscut public că rata de protecţie este o preocupare în procesul de vaccinare“, spune Yanzhong Huang, specialist în sănătate globală la Consiliul pentru relaţii externe.