• Luni, 23 august 2021, China nu a raportat niciun caz COVID local nou.
  • Este pentru prima dată în ultima lună când se întâmplă acest lucru.
  • Măsurile stricte impuse de oficialii din China dau roade: numărul infectărilor zilnice a scăzut constant în ultima săptămână.

China nu a mai raportat niciun caz local de COVID luni, 23 august 2021, pentru prima oară în ultima lună, conform Comisiei Naționale de Sănătate din China, relatează CNN.

China se confrunta cu varianta Delta încă din 20 iulie, când a fost detectat un focar de infecție în cadrul aeroportului din Nanjing, în rândul personalului de la curățenie.

Varianta Delta s-a răspândit în mai mult de jumătate dintre cele 31 de provincii ale țării și a infectat 1200 de persoane. Numărul crescut de cazuri Delta a fost o provocare pentru autoritățile din China.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cum au reacționat oficialii

Autoritățile au plasat zeci de milioane de locuitori în izolare, au derulat campanii masive de testare și au restricționat călătoriile interne.

Măsurile stricte impuse de China au dat roade: numărul infectărilor zilnice a scăzut constant în ultima săptămână.

Luni, China a raportat 21 de cazuri noi și nicio infecție transmisă la nivel local. China contorizează separat persoanele simptomatice și persoanele asimptomatice: aceștia nu includ purtătorii asimptomatici ai virusului în numărătoarea oficială a cazurilor confirmate.

Dacă tendința continuă în acest fel, China ar putea deveni prima țară din lume care controlează un focar de Delta.