• China a admis pentru prima dată, prin vocea şefului Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, Gao Fu, că virusul care provoacă Covid-19 nu a fost descoperit la animalele din piaţa umedă din Wuhan, scrie Daily Mail
  • Ian Birrell, de la Daily Mail, notează într-un articol: „Întrebarea se transformă în: Atunci de unde a plecat?!
  • Iniţial, Gao Fu a susţinut că virusul a plecat din piaţa din Wuhan prin transmiterea de la animale precum liliecii ori pangolinii

Nu o să-ți vină să crezi, dar Beijingul admite pentru prima dată că virusul care provoacă Covid-19 nu a fost descoperit în mostrele prelevate de la animalele din piaţa umedă din Wuhan, scrie Daily Mail. Se pare că urme ale virusului au fost detectate în mostre prelevate din acel mediu, inclusiv din canalizare, dar nu şi în cele prelevate de la animale.

Uite ce spune Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor: „La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă“.

Ian Birrell notează într-un articol publicat de Daily Mail că „este o mărturisire şoc, mai ales că vine din partea omului de ştiinţă care a arătat categoric către piaţa din Wuhan după ce ţara sa a spus lumii despre virus“.„Piaţa a fost închisă şi tratată ca o scenă a crimei, în timp ce atenţia a fost concentrată către comerţul cu animale sălbatice“, mai scrie jurnalistul britanic.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În plus, Gao Fu a mai recunoscut şi că „coronavirusul exista cu mult înaintea descoperirii“, dar şi că oficialul nu este doar un epidemiolog de top, dar „membru al organului consultativ la nivel politic“.

Francis Collins, epidemiolog american: „Natura a creat acest virus şi ne-a dovedit încă o dată că este cel mai eficient bio-terorist“

Ești curios ce cred specialiștii? Epidemiologi de top din mai multe ţări, China, Australia şi SUA, sunt de părere că virusul a evoluat treptat, poate chiar în 20 de ani.

Uite ce spune dr. Francis Collins, director al US National Institutes of Health: „Natura a creat un virus care ne-a demonstrat încă o dată că ea este cel mai eficient bio-terorist cunoscut“. Pe de altă parte, geneticianul afirmă: „Dacă virusul a fost într-un anume fel izolat şi studiat într-un laborator din Wuhan, asta nu avem cum să ştim“.