Chinezii au creat vaccinul anti-COVID sub formă de spray nazal

  • China are un nou vaccin care va fi testat pe oameni
  • Noul vaccin este de fapt un spray nazal
  • Este al zecelea vaccin produs de chinezi care va fi testat pe oameni

China are un nou potenţial vaccin anti-COVID, al zecelea care trece în etapa de testare pe oameni, doar că de data aceasta protecţia de COVID-19 vine fără a apela la o injecţie. Noul vaccin este disponibil sub formă de… spray nazal.

A început testarea pe oameni

Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University şi cu Hong Kong University au început miercuri testarea pe voluntari. Spray-ul nazal a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă şi este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor şi adulţilor care doresc să evite injecţia cu ac, mai frecventă.

Deşi nu este cea mai obişnuită alegere pentru vaccinare, oamenii de ştiinţă din întreaga lume lucrează pentru a dezvolta spray-uri ca alternativă la problemele musculare pe care le pot provoca vaccinurile clasice, cu ac.

Vaccinul intranazal este cel de-al zecelea candidat din China care trece la etapa crucială a testării la om. Ţara îşi construieşte conducerea în dezvoltarea vaccinurilor după ce liderul vestic AstraZeneca a trebuit să întrerupă procesul său uman în stadiu târziu pentru a investiga o boală a măduvei spinării la o persoană.

Pulverizarea intranazală conţine virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecţia naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, potrivit Science and Technology Daily, o lucrare afiliată Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.